CARBON STEEL STEKEPANNE – ET GODT ALTERNATIV TIL TEFLON- OG STØPEJERNSPANNER?

 

CARBON STEEL STEKEPANNE – ET GODT ALTERNATIV TIL TEFLON- OG STØPEJERNSPANNER?

 

Carbon Steel stekepanne er ikke mye brukt i Norge, selv om det selges og brukes mye stekepanner. I all hovedsak kjøper vi stekepanner med belegg. Grunnen er opplagt – de er enkle å jobbe med da det vi sterke slipper lett..

Carbon Steel Stekepanne Matfer HOREKA Carbon Steel stekepanne[/caption]

UTFORDRING TEFLON PANNER

De fleste teflonpanner har blitt brukt en stund, har ikke samme slippeffekt som da den var ny. I de fleste tilfeller har denne effekten blitt betydelig redusert. Grunnen er at telflon ikke tåler sterk varme og  er ikke begeistret for skarpe og harde gjenstander.

Teflonpanne Matfer HOREKA

 

Tidligere hadde de fleste stekepannene en ”kropp” av aluminium. Fordelen med det er at aluminium leder varme veldig godt, slik at pannen blir fort varm. Ulempen med en aluminiumspanne er at den ikke er magnetisk, og således ubrukelig på en induksjonsovn. I dag finnes også slike panner som har fått lagt inn magnetisk stål i bunnen. Disse er oftest noe tregere enn stekepanner laget i magnetisk stål.  Ulempen med stålpanner er noe høyere vekt, og dårligere varmeledningsegenskaper (tar lengre tid før de blir varme)

 

STØPEJERNSPANNE

Den eldre garde husker at det var støpejernspanner som var det vanligste i norske kjøkken.  Mange av de sier med rette  at en godt behandlet jernpanne har tilnærmet samme slippegenskaper som en teflonpanne, og ved riktig behandling så varer den livet ut. En støpejernspanne vil også virke på en induksjonsovn. Utfordringen er en god jernpanne veier et ”tonn”.

Støpejernspanne Skeppshult HOREKA

 

CARBON STEEL STEKEPANNE

En Carbon Steel stekepanne kan man si at er noe midt i mellom en lett teflonpanne og en tradisjonell jernpanne. Den er som navnet sier laget av Carbon steel, og er ganske tynn og dermed relativt lett. I tillegg kan den som en jernpanne vare livet ut med riktig behandling. Slippegenskapene kan også bli bra, om pannen settes inn riktig og behandles på rett måte.

 

Slik ser en godt innsatt panne ut:

Carbon Steel panne HOREKA

 

Se gjerne på denne videoen (her), hvis du tenker på å kjøpe deg en slik stekepanne. Vi i HOREKA tilbyr Matfer sin (her),  direkte fra lager. Du finner den i vår nettbutikk (her)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

HOREKA Kjøkkenutstyr

HOREKA AS - NORGES ELDSTE STORKJØKKENUTSTYR LEVERANDØR