HOREKA AS - NORGES ELDSTE STORKJØKKENUTSTYR LEVERANDØR

 

HOREKA  AS- NORGES ELDSTE STORKJØKKENUTSTYR LEVERANDØR



OPPSTARTEN

I 1933 så Per Michalsen forretningsmuligheten i å importere og selge kjøkkenutstyr engros i Norge. I starten var det primært utstyr til detaljhandelen, men etter krigen ble det mer fokus på det profesjonelle markedet


Norske Stålprodukter

Per Michalsen hadde ingen barn. Arveprinsen ble hans nevø - Per Løken. Han døpte om selskapet til Norske Stålprodukter AS, og utviklet selskapet til å bli en storkjøkkenutstyrsleverandør. 



PRODUKTUTVIKLING

Bestikk

Selskapet ble et av de første som fikk produsert bestikk i Østen, og ble således en av Norges største bestikkleverandører. Veldig mange av de bestikktypene som brukes i dag, som f.eks. Chippendale, Victoria, Ludvig, Venedig, Arabella og Glabo, ble utviklet i denne tiden


IDESTA - Gastronorm (GN)

På slutten av 70 tallet introduserte vi rustfrie bakker basert på den nye kjøkken normen - Gastronorm. Alle storkjøkkengrossister kjøpte i den tiden våre Idesta GN kantiner.


CAMBRO

Noen år senere kom Per over en amerikansk produsent av GN kantiner i et sterkt plastmateriale - polycabonat. Det var mye motstand mot disse dyre plastikk kantinene fra den ukjente leverandøren Cambro. I dag har Cambro en enorm markedsandel av plastprodukter i storkjøkkenindustrien


HVORDAN BLE VI HOREKA?

HOREKA AS er en fusjon mellom Norske stålprodukter og Rustfrie Stålprodukter. Denne fusjonen skjedde 1. januar 2000.


Rustfrie Stålprodukter AS ble opprettet av Karsten Leitemo på slutten av 60 tallet. Utgangspunktet var import av rustfrie traller og vogner til industrien. Karsten så også muligheten av å levere utstyr til profesjonelle kjøkken.


Da han solgte firmaet til Jo Nørstenes på starten av 90 tallet, var man allerede en ren storkjøkkenutstyrsleverandør.


I januar 2000 skjedde det store endringer i markedet- De 2 store kjedene Storkjøkkenringen og Culina besluttet at de skulle slå seg sammen. Det hadde så stor betydning for både Norske Stålprodukter AS og Rustfrie Stålprodukter AS at Per og Jo fant ut at de også skulle slå sammen selskapene sine. Etter en navnekonkurranse kom vi frem til at en fornorsking av bransjeutrykket HORECA (HOtel, REstautrant, CAtering) var en god ide - HOREKA AS ble navnet vårt.


Neste del av historien kommer i neste blogginnlegg


Spør oss om råd, hvis du trenger kjøkkenutstyr

Om det er noe dere jakter på, spør oss gjerne om råd. Vi har et stort kontaktnett, og lang erfaring, som gjør at vi kan hjelpe med mer enn det dere finner i web-shoppen. Alt leveres til gunstige priser på en  hurtig, sikkert og effektivt måte. Våre profesjonelle konsulenter, og forhandlere rundt omkring i landet, er alltid klare til å yte førsteklasses kundeservice.

Vi i HOREKA takker dere for å ha lest dette, og vil til slutt presentere slagordet vårt:

PÅ ALLE BORD – PÅ ALLE KJØKKEN


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

CARBON STEEL STEKEPANNE – ET GODT ALTERNATIV TIL TEFLON- OG STØPEJERNSPANNER?

HOREKA Kjøkkenutstyr